EOS 400D odpálení externího blesku interním

V kategorii

dobrý den, EOS 400D odpálení externího blesku interním lze nebo nelze, případně jak děkuji

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na „Uložit změny“.
Obrázek uživatele czcharlie

Lze, ale bez eTTL. Externí blesk nastavíš jako slave - bude reagovat na záblesk interního. Krom eTTL nebudou fungovat skupiny a další pokročilá nastavení takže na externím blesku budeš muset metodou pokus-omyl nastavit výkon. Další řešení je použít kabel (omezená délka, ale zachová všechny funkce) nebo radiový odpalovač (bude dražší než kabel, ale podle typu též zachová funkce a funguje na delší vzdálenost).

Obrázek uživatele alfik69

dobrý den, měl jsem jestě dodat ze mam blesk METZ 44-AF1 , slave na něm nastavím to lze, ale blesk mě ho neodpalí. Z megapixelu mě řekli ze nic nastavovat asi nemusím, ale taky jsem slyšel ze na EOS 400D bych měl nastavit interní blesk jako master. Což nevím jestli vubec lze.

Obrázek uživatele czcharlie

V návodu k externímu blesku musí být někde popsáno jak ho nastavit, aby reagoval na záblesk jiného (tedy např. interního) blesku. Interní blesk u EOS 400D jako master nastavit nelze, to umí až novější Canony od EOS 7D. Nastavení na master je potřeba pro pokročilé funkce - seskupování blesků a eTTL. Metz neznám, ale mohl by (snad) reagovat na záblesk při vypnutí eTTL.

Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným

Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.