Vložil/a alfik69, 5 Prosinec, 2013 - 21:53
V kategorii
dobrý den, EOS 400D odpálení externího blesku interním lze nebo nelze, případně jak děkuji
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.
Fotobazar se zobrazí pouze přihlášeným
Na tomto místě se registrovaným a přihlášeným fotografům zobrazuje fotobazar.

(C) 2008-2025 FOTOKLUBY Česko a Slovensko, z. s. - Veškeré ochranné známky jsou vlastnictvím jejich případných majitelů.
Lze, ale bez eTTL. Externí blesk nastavíš jako slave - bude reagovat na záblesk interního. Krom eTTL nebudou fungovat skupiny a další pokročilá nastavení takže na externím blesku budeš muset metodou pokus-omyl nastavit výkon. Další řešení je použít kabel (omezená délka, ale zachová všechny funkce) nebo radiový odpalovač (bude dražší než kabel, ale podle typu též zachová funkce a funguje na delší vzdálenost).
dobrý den, měl jsem jestě dodat ze mam blesk METZ 44-AF1 , slave na něm nastavím to lze, ale blesk mě ho neodpalí. Z megapixelu mě řekli ze nic nastavovat asi nemusím, ale taky jsem slyšel ze na EOS 400D bych měl nastavit interní blesk jako master. Což nevím jestli vubec lze.
V návodu k externímu blesku musí být někde popsáno jak ho nastavit, aby reagoval na záblesk jiného (tedy např. interního) blesku. Interní blesk u EOS 400D jako master nastavit nelze, to umí až novější Canony od EOS 7D. Nastavení na master je potřeba pro pokročilé funkce - seskupování blesků a eTTL. Metz neznám, ale mohl by (snad) reagovat na záblesk při vypnutí eTTL.